Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Εκθέσεις Επιθεώρησης Ελέγχου από το Σώμα Επιθεωρητών

Επανέρχομαι, ικανοποιώντας την επιθυμία πολλών μετόχων-υπαλλήλων και άλλων, στην προσπάθεια που κάνω εδώ και πολύ καιρό να αναδείξω το σημαντικό θέμα της παράνομης σύστασης της Probank Leasing, που όταν το πληροφορήθηκα το 2006, δήλωσα την αντίθεση μου, αναφέροντας ότι θα συνεχίσω την προσπάθεια με όλα τα νόμιμα μέσα, μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος.

Όπως γνωρίζετε όσοι παρακολουθείτε αυτό το blog, θα έχετε διαπιστώσει ότι αναρτώ θέματα μόνο όταν έχουν, κατά την εκτίμησή μου, κάποιο ενδιαφέρον και δεν γράφω για να γράφω. Εξ’ ου και τα μεγάλα χρονικά κενά ανάμεσα σε κάποιες αναρτήσεις μου.

Όλο αυτό το διάστημα λοιπόν, που φαινομενικά έμεινα αδρανής από το blog, είχα την ευκαιρία να επικοινωνήσω με αρκετούς μετόχους και άλλους για την παράνομη σύσταση τηςProbank Leasing.

Όπως και παλαιότερα, έφτασαν στα χέρια μου επιστολές μετόχων που ήθελαν να βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή. Πολλοί ζήτησαν να παραμείνουν μυστικές αυτές οι επιστολές ενώ άλλοι δεν είχαν πρόβλημα με τη δημοσιοποίηση τους, αρκεί να διατηρούσα την ανωνυμία των συντακτών.

Για την πληροφόρηση σας, επέλεξα πέντε επιστολές από μετόχους, που έχω λάβει κατά καιρούς, και έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον (κάποιες υπογεγραμμένες και κάποιες ανυπόγραφες).

1) Η πρώτη επιστολή αναφέρεται σε δάνειο ύψους πολλών εκατομμυρίων με μία μόνο υπογραφή, χωρίς έξοδα για το δάνειο και με συμβολικό επιτόκιο που ο αποστολέας της επιστολής θεωρεί παράνομο.

2) Η δεύτερη επιστολή αναφέρει ότι στην τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η Διοίκηση της Τράπεζας έχει δώσει δάνεια ύψους 14 εκ. ευρώ σε υπαλλήλους για να αγοράσουν μετοχές.

3) Η Τρίτη επιστολή μου αναφέρεται στην δίκαιη αγανάκτηση πολλών μετόχων, που βρέθηκαν κάτα από τρομακτική ‘πίεση’ να αγοράζουν τις μετοχές, στην τελευταία αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, σε τιμή 3,80 ευρώ την μετοχή, όταν γνωρίζουμε πως στην παρούσα οικονομική κατάσταση, η παρούσα τιμή τους, είναι υποπολλαπλάσια αυτής.

4) Μια Τέταρτη επιστολή, αναφέρεται στην απολύση υψηλόβαθμου στελέχους με αποζημίωση παραπάνω από 200 χιλ. ευρώ, επιβαρύνοντας τους μετόχους, επειδή αρνήθηκε να ενεργεί παρανόμως. Αυτή η επιστολή είναι υπογεγραμμένη αλλά παρακλήθηκα να μην γνωστοποιήσω το όνομα του αποστολέα.

5) Η πέμπτη επιστολή αναρωτιέται για τον μισθό του κ. Δαμανάκη που είναι τόσο υψηλός, όταν τόσο στον δημόσιο, όσο και τον ιδιωτικό τομέα, οι αμοιβές έχουν μειωθεί τουλάχιστον κατά 50%. Αν συνοπολογίσουμε τα μερίσματα και αρκετά ακόμα μη φανερά, μήπως πρέπει αυτή η άγρια εκμετάλλευση των μετόχων, να σταματήσει επιτέλους;

Στη σημερινή μου ανάρτηση θα δημοσιοποιήσω δύο Εκθέσεις Επιθεώρησης Ελέγχου από το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), η πρώτη προς τη Νομαρχία Αθήνας (αρ. έκθεσης 209/Α/2010 – 7.4.2010) και η δεύτερη προς τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου Δ/νση ΑΕ & Πίστεως (αρ. έκθεσης 57/Α/2011 – 21.2.2011). Τις παραθέτω σε φωτογραφίες.

Πρώτη έκθεση ελέγχου προς Νομαρχία Αθήνας (209/Α/2010-7.4.2010)

(για να δείτε τις φωτογραφίες ακόμα μεγαλύτερες, κάντε click πάνω τους)





























Δεύτερη έκθεση ελέγχουπρος τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου Δ/νση ΑΕ & Πίστεως (αρ. έκθεσης 57/Α/2011 – 21.2.2011)

(για να δείτε τις φωτογραφίες ακόμα μεγαλύτερες, κάντε click πάνω τους)










Όπως μπορείτε πλέον να διαπιστώσετε, η καταφανέστατη παράβαση της σύστασης της Probank Leasing βεβαιώνεται και στους δύο ελέγχους από το ΣΕΕΔΔ, οι οποίοι παραπέμπουν την υπόθεση στην Εισαγγελία για διερεύνηση ποινικών ευθυνών. Με απλά λόγια, σύμφωνα με τις παραπάνω δύο εκθέσεις του ΣΕΕΔΔ η Probank Leasing είναι άκυρη, η ακυρότητα της οποίας θα επέλθει εν καιρώ.

Απλά να σας υπενθυμίζω, και μια παλαιότερη επιστολή (Νο 26 της 12.4.2006) προς τους μετόχους, η οποία κατηγορούσε τον εκπρόσωπο της εταιρείας μετόχου «HELLENIC INVESTMENTS CORP.» ότι αναλώνεται σε αόριστες κατηγορίες για παρανομίες και ότι δεν αναφέρεται σε καμιά συγκεκριμένη πράξη δική του ή του Δ.Σ. Επιτρέψτε μου να σχολιάσω ότι το ποιος ψεύδεται πλέον είναι φανερό, μετά τις εκθέσεις και του ΣΕΕΔΔ.



Επιστολή 12.4.2006

(για να δείτε την φωτογραφία ακόμα μεγαλύτερη, κάντε click πάνω της)


Σημειώστε ότι ο κ. Δαμανάκης το 2002 που συνέστησε και λειτούργησε μαζί με την παρέα του την Probank Leasing γνώριζε ότι παρανομούσε, αλλά επειδή πίστευει ότι στην Ελλάδα, οι νόμοι μπορούν να παρακαφθούν, με τις κατάλληλες επαφές με επικεφαλείς των εποπτικών αρχών, αλλά και άλλους, κατηγορούσε συνειδητά τον εκπρόσωπο της εταιρείας-μετόχου για να παραπλανήσει τους μετόχους, πλην όμως διαψεύστηκε από τις παραπάνω εκθέσεις του ΣΕΕΔΔ.

Στην ενημερωτική επιστολή Νο 48 της 1.12.2010 προς τους μετόχους, ο κ. Δαμανάκης αναφέρεται στην επικρατούσα κακή οικονομική κατάσταση, μεταξύ άλλων αναφέρεται και στην αρνητική οικονομική εξέλιξη της Probank Leasing.



Επιστολή 48 - 1.12.2010

(για να δείτε την φωτογραφία ακόμα μεγαλύτερη, κάντε click πάνω της)




Σε περίπτωση που κάποιος αναρωτηθεί από πού δημιουργήθηκαν οι ζημιές στη Probank Leasing, θα αναφέρω κάτι που αρκετοί μέτοχοι γνωρίζετε. Όλοι οι Αντιπρόεδροι της Τράπεζας, οι νύν και οι τέως, αλλά και άλλοι έχουν αγοράσει από την παρανόμως συσταθείσα Probank Leasing μετοχές της. Έτσι έπραξε και ο κ. Μαρίνος Παράβαλος μέσω της εταιρείας «ΠΑΡΑΒΑΛΟΣ ΑΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» που προχώρησε στην αγορά 200 χιλ. μετοχών αξίας 3 ευρώ έκαστη.

Μετά τις καταγγελίες όμως του εκπροσώπου της εταιρείας μετόχου «HELLENIC INVESTMENTS CORP.» και με την έκταση που έχει λάβει το θέμα της παράνομης σύστασης της Probank Leasing, ο Αντιπρόεδρος κ. Μαρίνος Παράβαλος άλλαξε την επωνυμία της εταιρείας του αλλάζοντας διαδοχικά εταιρικά σχήματα από «ΠΑΡΑΒΑΛΟΣ ΑΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» σε «WIN VEST AE ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» και πούλησε τις μετοχές του πίσω στην Τράπεζα Probank με 3,80 ευρώ τη μία.

Και πότε τις πούλησε; Όταν είχαν κατακρημνυστεί οι αξίες των μετοχών, με συνέπεια να επιβαρυνθεί η Probank Leasing με 760 χιλ. ευρώ λόγω της αρνητικής συνεισφοράς της Leasing με 2,1 εκ. ευρώ ενώ οι υπόλοιπες θυγατρικές είχαν θετικό συνολικό αποτέλεσμα ύψους 1,3 εκ. ευρώ, όπως αναφέρεται στην αναρτημένη ενημερωτική επιστολή Νο 48 της 1.12.2010 του κ. Μιλτιάδη Δαμανάκη. Φαντάζομαι καταλαβαίνετε, πως αυτές οι 760 χιλ. ευρώ επιβαρύνουν και το διανεμόμενο μέρισμα των 5 λεπτών, το οποίο θα μπορούσε να είναι αρκετά μεγαλύτερο, για όλους μας.

Πραγματικά αναρωτιέμαι τι πρέπει να γίνει για να χαρακτηριστεί σκανδαλώδης αυτή η συμπεριφορά; Πως αλλιώς θα χαρακτήριζατε την πώληση 200,000 μετοχών της Probank Leasing (που συστήθηκε παράνομα όπως δημοσιεύτηκε στην Ημερησία, 14/1/2008), από τον Αντιπρόεδρο Μαρίνο Παράβαλο, στην Τράπεζα Probank;

Πως αλλιώς, εκτός από σκάνδαλο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η απευθείας ανάθεση της κατασκευής όλων των καταστημάτων της Probank, στην εταιρεία του Αντιπροέδρου κ. Μ. Παράβαλου, (το οποίο εκτός από σκανδαλώδες, σαν συμπεριφορά, είναι και κραυγαλέα παράνομο, καθώς αντιβαίνει το άρθρο 23, του Νόμου 2190);

Δύναμαι μετά από όσα έχω αναφέρει όλο αυτό το διάστημα, να γράφω ότι ο κύριος Μιλτιάδης Δαμανάκης, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Τράπεζας Probank και ο κ. Μαρίνος Παράβαλος, Αντιπρόεδρος της τράπεζας Probank, γράφουν τους νόμους αυτής της χώρας και τους μετόχους αυτής της Τράπεζας, στα παλαιότερα των υποδημάτων, με τρομακτικά προκλητικό τρόπο;

Πραγματικά, ακόμη αμφιβάλετε ότι ο κ. Μιλτιάδης Δαμανάκης χρησιμοποιεί ως όχημα την αφέλεια ορισμένων μετόχων για να ωφεληθεί ποικιλοτρόπως και ο ίδιος; Γιατί προσωπικά πλέον, εκτιμώ ότι αυτές οι πρακτικές θα συνεχισθούν από τον κ. Δαμανάκη και την παρέα του όσο η Τράπεζα Probank θα παραμένει εκτός χρηματιστηρίου.

Για να κλείσω για σήμερα, για μια ακόμα φορά, αποκαλύπτεται ο αφερέγγυος και αναξιόπιστος λόγος του κ. Δαμανάκη καθώς και ορισμένων μελών του Δ.Σ.

Υπενθυμίζω ότι πολλοί από εμάς, χρεωθήκαμε με υποθήκες για να πάρουμε τα μετοχοδάνεια, όταν η αξία των μετοχών είχε βουλιάξει, κάτι που μας καθιστά ομήρους αυτών των συμβατικών υποχρεώσεων. Ταυτόχρονα όμως, και αυτή είναι σημαντική λεπτομέρεια, αυτά τα μετοχοδάνεια μας εγκλωβίζουν στις αποφάσεις του κ. Δαμανάκη, που μέχρι στιγμής μας έχει αποδείξει ότι σκέφτεται αποκλειστικά το προσωπικό του συμφέρον και των αυλικών του, παρά το γενικό συμφέρον της Τράπεζας και κατά συνέπειων όλων των μετόχων.

1 σχόλιο:

Σχόλια